Skabelsen

I den katolske kirke jeg kommer i på Frederiksberg – nærmere sagt Sct. Mariæ – har kunstneren Maja Lisa Engelhardt fremstillet 7 glasmosaik billeder til de 7 vinduer der vender ud mod Jens Jessensvej. Dette projekt er kommet i stand gennem et samarbejde med Lioba Søstrene og kirkens præst Jesper Fick

 

Fremstillingen / montering af billederne

For at beskytte mosaikkerne ligger de i et lag panserglas ud mod vejen  – og ud mod kirkerummet et lag lamineret glas . Imellem disse to lag glas ligger Maja Lisa Engelhardts to lag glas som udgør mosaikkerne. Et lag bemalet glas, som brændes i ovnen ved 800 grader, og et lag udskåret, mundblæst, farvet glas.

Første dag

I begyndelsen skabet Gud himmelen og jorden, og jorden var øde og tom, og der var mørke over verdensdybet. Men Gud Ånd svævede over vandende. Og Gud sagde Der blive lys – og der blev lys

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 001

 

 

 

 

 

 

 

 

Anden dag

Derpå sagde Gud Der blive hvælvinger til at skille vandene ad. Og således skete det. Gud gjorde hvælvinger og skilte vandet under hvælvingerne fra vandet over hvælvingerne og gud kaldte hvælvingerne himmel. Og det blev aften, og det blev morgen, anden dag.

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 002

Tredje dag

Derpå sagde Gud vandet under himmelen samler sig på et sted, så det faste land kommer til syne, Og således skete det. Derpå sagde Gud: Jorden lade fremspire grønne urter, der bære frø, og frugttræer, der bære frugt med kærne, på jorden. Og således skete det.

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 003

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjerde dag

Derpå sagde Gud Der komme lys på himmelhvælvingen til at skille dag og nat, og de skal være til tegn og til fastsættelse af højtider, dage og år, og tjene som lys på himmelhvælvingen til at lyse på jorden, Og således skete det.

 

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 005

 

 

 

 

 

 

 

 

Femte dag

Derpå sagde Gud Vandet vrimler med en vrimmel af levende væsner, og fugle flyv over jorden oppe under himmelhvælvingen. Og således skete det. Og Gud velsignede dem og sagde. bliv frugtbare og mangfoldige og opfyld vandet i havene og fuglen bliver mangfoldige på jorden.

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 006

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjette dag

Og Gud skabte mennesket i sit billede, i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 007

 

 

 

 

 

 

 

 

Syvende dag

Således fuldendtes himmelen og jorden med al deres hær. På den syvende dag fuldendte Gud det værk, han havde udført, og han hvilede på den syvende dag efter det værk han havde udført.

Maja Lisa Engelhardts vinduerne i sct. Mariæ 008

 

Jeg skal se at få nogle bedre billeder, disse billeder har jeg fotograferet efter nogle billeder, man kan købe af vinduerne, en meget smuk samling – som kan købes i kirken.

Da vinduerne blev indviet – var TV tilsteder, Søren Rye var på det tidspunkt igang med, at lave to udsendelser med Maja Lisa – en om hendes Geoginer og en om hendes kirke kunst rundt om i folkekirken i Danmark. Jeg ved ikke om udsendelserne stadig ligger ude på nettet. Men det er to smukke udsendelser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go to top