Vor Frue kirke i København

Vor Frue i København er den protestantiske Domkirke – en fantastisk kirke – den er så smuk – et ufattelig smukt bygningsværk. En kirke jeg er kommet i hele min barndom – til Valdemarsdag – hvor der blev delt faner ud – af Danmarks samfundet. Til Nytårs parader hvor alle de grønne pigespejder mødtes i Domkirken til gudstjeneste og derefter var der parade på Rosenborg ekser plads. Når det hele var slut inde i byen gik vi hele 17. div hjem til Adventskirken i Vanløse – . Alle var i galle. Vi marcherede med musik og faner efter fulgt af Grønsmutterne og alle de store spejder, Fra Rosenborg og til Vanløse. Det var en tradition der foregik igen og igen, hver år. Vi lignede ud stoppede bamser – for det varme tøj var inde under uniformen – for frakker og jakker – nej man skulle se uniformen. Jeg har sunget flere gange i Domkirken. Da jeg skrev om messehagler til min afsluttende eksamen på håndarbejdets Fremme – skrev jeg om Naja Salto – der har tegne de nyeste hagler til Domkirken  Så jeg fik lov til at fotografere dem – tegne og opmåle. Personalet var utrolig venlige og åbnede døren for ind til alle herlighederne.

Denne kirke vil altid have en speciel plads i mit hjerte – også i dag hvor Ansgar er min Domkirke – som katolik. Ansgar er også en utrolig smuk kirke og en kirke jeg nyder at komme i og deltage i messe. 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go to top