Pavens næst sidste onsdags audiens

Følgende er lånt fra Katolsk.dk
Fortsæt med at bede for mig og for den kommende pave om at Herren må vejlede os!”

Selv om der kun var blevet uddelt 3.500 biletter til onsdagens generalaudiens strømmede tusindvis af troende til Paul VIs audienshal for at deltage i Benedikt XVIs næstsidste onsdagsaudiens.

Så snart paven trådte ind på scenen fra sidedøren i den store Sala Nervi-sal udbrød der store klapsalver.

”Kære brødre og søstre. Som I ved har jeg besluttet”, startede paven men blev afbrudt af flere klapsalver. ”Tak for jeres venlighed” svarede han og begyndte igen. ”Jeg har besluttet at frasige mig det embede Herren betroede mig den 19. april 2005. Denne beslutning har jeg truffet i fuld frihed”, understregede paven, ”for Kirkens skyld efter lang tids bøn og efter at have ransaget min samvittighed overfor Gud, vel vidende om alvoren bag denne beslutning”.

”Men”, fortsatte Benedikt, ”jeg er også klar over, at jeg ikke længere er i stand til at forvalte Petersembedet med den styrke, som kræves. Visheden om, at Kirken tilhører Kristus og at han aldrig vil ophøre med at vejlede og beskytte den, holder mig oppe og oplyser mig. Jeg takker jer alle for den kærlighed og alle de bønner, som har fulgt mig”.

Paven blev atter afbrudt af lange klapsalver og synligt berørt fortsatte han: ”Jeg har næsten fysisk følt den styrke, som Kirkens kærlighed og jeres bønner har givet mig i disse dage, som ikke har været lette for mig. Fortsæt med at bede for mig og for den kommende pave om at Herren må vejlede os!”

 

 

644005_495871873810168_551361828_n

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go to top