Paven forlader Vatikanet i helikopter

Følgende er lånt fra katolsk,dk

Benedikt XVI forlader Vatikanet i helikopter torsdag den 28. februar ved 17-tiden nogle timer inden hans pontifikat officielt slutter for at flyve mod sommerresidensen Castel Gandolfo lidt uden for Rom. Forinden vil Kirkens overhoved have taget afsked med Kuriekardinalerne. Det oplyser Vatikanets talsmand Federico Lombardi og tilføjer, at der ikke vil blive holdt nogen officiel juridisk markering af afslutningen på Benedikt XVIs pontifikat.

Ifølge Lombardi vil pavens ring og segl blive destrueret ved en privat ceremoni.

Inden Benedikt XVI slutter sit pontifikat vil han nå at mødes med Italiens præsident Giorgio Napolitano og landets premierminister Mario Monti i private audienser, sidstnævnte den 23. februar efter afslutningen på pavens fasteretræte. Lombardi siger, at Benedikt XVI har til hensigt at gennemføre sit allerede planlagte program, men vil derudover næppe træffe nye aftaler.

Benedikt XVI har måske en overraskelse i ærmet inden han er trådt ned fra Petersembedet. Det mener Vatikan-korrespondenten Edward Pentin. I en artikel i National Catholic Reporter peger han på, at paven i flere år har arbejdet på en encyklika om troen og måske vil den blive offentliggjort inden han har abdiceret.

I sit pontifikat har Benedikt XVI udgivet encyklikaer om de teogale dyder kærlighed og håb: en encyklika om troen vil komplettere dette arbejde, og talsmand Federico Lombardi har tidligere oplyst, at Benedikt XVI havde taget udkast til en encyklika om troen med sig, da han sidste sommer opholdt sig i Castel Gandolfo.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go to top