Hvem er Ellen – Margrethe/ Git

Nogle tænker måske hvem er Git og hvorfor dette navn

Git var mit navn på min 123 hjemmeside – et navn jeg er kendt som , fra Jubii hvor  dejlige venskaber er opstået – flere af dem har jeg mødt rigtigt.
Mit rigtige navn er Ellen – Margrethe f. Kristensen,  men reagerer også på navnene Søster og faster, som jeg stadig bliver kaldt i min nærmeste familie,  jeg er  født i Aalborg 1951 og boede i byen indtil 1959. 

Vi boede i Øgade kvarteret i Aalborg i Bornholmsgade 70 jeg gik i 1. klasse på Sønderbroskole. 

I august 1959 flyttede familien far, mor, mig samt 3  ældre brødre til København, hvor jeg har boet siden. Vi kom til at bo i Vanløse hvor tre af os søskende kom til at gå på Katrinedals skolen, min ældste bror gik på gymnasiet. Det var et kultur chok at flytte til København – . 

15. december 1984 blev jeg gift med Uffe Grønbæk Laugesen, i Emmaus kirken, der er diakonissestiftelsens kirke. Hvor jeg valgte at få min mands efternavn.

Vi har to sønner Christian og Nicolaj Grønbæk Laugesen, samt to svigerdøtrer

Jeg er uddannet beskæftigelsesvejleder og  Håndarbejdes lærer.  Efter endt uddannelse som Beskæftigelsesvejleder startede jeg på en langtids medicinsk afdeling på Bispebjerg.  En periode arbejde jeg med døve/ blinde, har været ansat på Diakonisse stiftelsen hvor jeg arbejde med genoptræning, var ansat der indtil Hospitalet blev lukket i 1992

Derefter havde jeg en pause i mit arbejdes liv. Hvor jeg bla. læste til håndarbejdes lærer på Haandarbejdets Fremmes seminarie, hvor jeg afsluttede fra i 1995 med Hovedfag i Broderi, dette første ikke til job.

Derfor genoptog jeg min gamle uddannelse, blev ansat på Kommune Hospitalet, hvor jeg var ansat i geriatriene  indtil Hospitalet lukkede i 1999. Hvor efter jeg blev ansat på Hegnsgården i Nærum, her var jeg ansat indtil marts 2011 hvor jeg gik på efterløn som 60 årig.

Jeg mødte den katolske kirke i 2005 –  hvor jeg deltog på en retræte på Stella Matutina, som drives af Sct. Joseph Søstrene, jeg var kommet hjem og begyndte at tage regelmæssigt på retræter, den Ignitianske spiritualitet, fik stor betydning for mig og indebar, at jeg blev associeret til Sct. Joseph Søstrene i 2007.  Jeg er med i en gruppe, som jeg mødes med en gang om måneden som jeg vandrer sammen med.

Vi er en blandet gruppe, der er katolikker og protestanter i gruppen samt 2 Søstre. Det er utrolig livgivende at være med i en fælles vandring med Gud. At arbejde med Søstrenes spiritualitet.

Langsomt opstod, der en dybere længsel – ja,  jeg fandt ud af – det var her jeg hørte til – at jeg hørte til i den katolske kirke. Jeg har ikke smækket døren til den Lutherske kirke – men fået en dybere kærlighed, til denne kirke –  kommer gerne i Folkekirken, men jeg er katolik – og der hører jeg hjemme. Det økumeniske har altid betydet meget for mig, og det væsentligste er, at jeg er troende jeg er en kristen.

I Pinsen 2009 konverterede jeg til den katolske kirke, ved en meget personlig og smuk messe i kirken på Stella Matutina. Hvor jeg blev optaget i Den katolske kirkes fulde fællesskab. Hvilket har betydet meget for mig personligt, men også min familie, en rigdom – at vi har lært en anden kirke trossamfund at kende, min mand konverterede en del år efter mig, men i de mellem liggende år kom vi i hinandens kirker – med stor accept fra begge kirker.

Vi kommer i Sankt. Mariæ på Frederiksberg, der er vores sognekirke, men kommer også i andre katolske kirke i København specielt den katolske Domkirke Sankt Ansgar. 

Navnet Ellen-Margrethe 

I januar 2014   var der 86 med navnet Ellen-Margrethe i Danmark. Et fald på 4 i forhold til 2011.
Ellen-Margrethe er et sjældent navn i Danmark.
Der er flest voksne med dette navn.
Ellen betyder “Fakkel; lys” strålende skinnende   Margrethe Perle –  Variant af Helen. Neel er en kæleform. 

Ellen – Margrethe Laugesen eksistere ikke i dansk statistik jo, jeg er registret på efternavn og fornavn – men ikke hele mit navn – hvis er er meget få gør de, det ikke som en beskyttelse, af personen.

Margrethe har navne dag 13. juli

Så Ellen – Margrethe betyder en lysende perle – hvilket er et smukt navn – som jeg aldrig er blevet kaldt i min opvækst. Men i 1990 besluttede jeg, at bruge dette navn og fik senere en en bindestreg mellem disse to navne, for at under strege dette er mit navn.

Der er gamle venner der siger Ellen,  min nære familie siger Søster og faster – jeg har mange navne – alle er mig – men Ellen – Margrethe er mit navn overfor dem der har lært mig at kende efter 1990. 

Min hjemmeside indeholder:

Mine tanker om retræter, digte, fotos – min kreative verden – jeg håber i får glæde af at besøge den.

På Facebook har jeg en dukke gruppe,         

Gamle dukker 1950 – 1963 v/ Ellen – Margrethe Laugesen

 

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go to top